BUCURESTI a SINAIA - BRASOV
Intalnire ora 06.00, plecare 06.30 la Gara de Nord, vis a vis de coloane. Plecare pe traseul Bucuresti-Sinaia- Brasov.
Vizitam Biserica Neagra din Brasov, centrul spiritual al comunitatii sasesti din oras, fiind in acelasi timp cea mai de seama scena a reformei ecleziastice din Transilvania si leaganul culturii umaniste pentru regiune.
Sunt sase sute de ani de cand clopotele Bisericii Negre rasuna in fiecare duminica. Sase sute de ani de istorie, credinta, frumusete. In interior, muzica divina a orgii alaturi de glasurile calde ale oamenilor urca pana dincolo de bolti si trezesc la viata batranele ziduri.  
Iscusinta locuitorilor si privilegiile-cheie oferite de regi au transformat foarte repede locul intr-un oras prosper. Era firesc ca orasenii sa-si doreasca un edificiu bisericesc care sa reflecte frumusetea orasului si evlavia locuitorilor. Asa se face ca la finalul secolului al XIV-lea au inceput ridicarea noii biserici. Stilul gotic era pe atunci idealul absolut al constructiilor noi, iar datorita relatiilor comerciale si mestesugaresti stranse care legau Brasovul de orasul craiesc Nuremberg s-a decis ca model al noii biserici magnificul cor cu ambulatoriu al bisericii Sf. Sebald din Nuremberg. Aproape o suta de ani a durat construirea. In octombrie 1542, aici a avut loc prima slujba religioasa de rit luteran din tara. Din initiativa Sfatului orasului, Johannes Honterus, umanist de seama al Brasovului, a intocmit asa-numita aCarte a Reformeia, care a constituit piatra de temelie pentru trecerea la religia evanghelica a tuturor sasilor din Transilvania.
Timp liber pentru plimbare si cumparaturi la Targul de Craciun, intr-o atmosfera de sarbatoare, unde va astepta cozonac, vin fiert,  turta dulce, clatite, ciocolata de casa si multe alte bunatati.
Plecare catre Bucuresti, sosire in functie de trafic.


vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Iri Travel Bucuresti - Brasov
Transport Autocar Iri Travel Brasov - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bucuresti catre Targul de Craciun Brasov 2022, Toate locatiile, Romania

Verifica tarife si disponibilitate