Ziua 1
Bacau - Cetatea Rupea - Sighisoara - Sibiu Imbarcare ora 06:30 parcare STADION MUNICIPAL. Incepem calatoria spre Ardeal si ne deplasam spre Cetatea Rupea - locul de intalnire al provinciilor Moldova, Ardealul si Valahia. Una dintre cele mai vechi fortificatii, atestata documentar in 1324, aceasta a fost un important centru comercial si mestesugaresc ce cuprindea 12 bresle. Dupa pauza de pranz ne indreptam spre Sighisoara unde facem un tur pietonal: Piata Cetatii, Turnul cu Ceas, Turnul Fierarilor, Cizmarilor si Scara Acoperita a Scolarilor. Turnul cu ceas este, practic, simbolul Sighisoarei si unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Mures. Ridicat in secolul XIV, acesta este cel mai impunator turn al Cetatii, vizibil din aproape orice colt al orasului muresean. Scopul sau era acela de a apara poarta principala a Cetatii, servind totodata ca si sediu al Primariei pana in anul 1556. Legenda spune ca ceasul din turn nu ramane in urma niciodata, astfel ca sighisorenii si turistii care viziteaza Cetatea isi fixeaza ceasurile dupa ora arata de orologiul din turn. Acoperisul este unul piramidal, cu o inaltime de 34 de metri, avand deasupra sa doua cupole in forma de bulb, invelite cu tabla de cupru. Acoperisul turnului cu ceas se incheie cu un mic glob de aur, iar deasupra acestuia a fost amenajat un stalp meteorologic cu un cocos in varf, al carui rol este de a se roti la bataia vantului. Dealtfel, in cazul in care cocosul are fata indreptata spre apus, localnicii au garantia ca o ploaie va urma in scurt timp. Continuam spre Sibiu, unul dintre cele mai reprezentative orase ale Romaniei, atat cultural cat si turistic. Tur pietonal: Piata Mare, Turnul Sfatului, Piata Mica, Podul Minciunilor, Catedrala Evanghelica. Spre seara, timp liber la dispozitia turistilor la Targul de Craciun. Cazare hotel 3 stele in Sibiu.

Ziua 2
Sibiu - Castelul Corvinilor - Sibiu Mic dejun. Ne imbarcam in autocar spre Castelul Corvinilor, casa regelui Ungariei, Matei Corvinul. Cetatea medievala a Hunedoarei este una dintre cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Romania, fiind inclusa in Top 10 Destinatii de basm ale Europei. Castelul a fost ridicat in 1446 de catre Iancu de Hunedoara, pe locul unei vechi metereze, mai precis pe o stanca in apropierea raului Zlasti. Din momentul in care Iancu a fost ales regent al regatului, castelul a servit atat ca punct strategic, cat si ca resedinta feudala. Avand in vedere inscriptionarea unui corb care tine in cioc un inel de aur pe blazonul familiei Corvinilor, trebuie specificat ca atribuirea acestui simbol are o semnificatie. Legenda spune ca Iancu de Hunedoara era bastard, fiind fiul regelui Ungariei, Sigismund de Luxemburg si al Elisabetei, o femeie din Tara Hategului. Intrucat a dorit sa o fereasca de necinste, regele a decis ca aceasta sa se casatoreasca cu unul dintre vitejii sai. De asemenea, el i-a oferit si un inel ca dar pentru copilul inca nenascut. Cativa ani mai tarziu, in cadrul unei sarbatori regale, inelul a fost uitat pe marginea unei mese, iar un corb, atras de stralucirea inelului, a incercat sa il fure. Ioan de Hunedoara, insa, a sagetat corbul cu un arc pentru a-si recupera inelul. Cativa ani mai tarziu, povestind aceasta intamplare atunci cand ajunge la curte, regele a decis inaugurarea noii steme, reprezentand corbul cu inel de aur in cioc. De asemenea, numele familiei provine din cuvantul de origine latina Corvus (corb), care, in Evul Mediu, simboliza intelepciunea si longevitatea. Revenim in Sibiu unde avem timp liber la dispozitie sa ne bucuram de Targul de Craciun. Cazare hotel 3 stele in Sibiu.

Ziua 3
Sibiu - Brasov - Bacau Mic dejun. Parasim Sibiul si ne indreptam spre Brasov. Timp liber la dispozitia turistilor in Piata Sfatului: Turnul cu ceas, Biserica Neagra unde ne bucuram de Targul de Craciun. Acest obiectiv turistic era in trecut locul in care se organizau targuri la care participau negustori din toate regiunile apropiate. De o importanta deosebita in perioada Evului Mediu, Piata Sfatului din Brasov este si astazi imprejmuita de zidurile cetatii ce au existat odinioara. De jur imprejur, cladirile impunatoare ce au influente germanice in arhitectura, pazesc astazi locul si ii dau o culoare autentica. De-a lungul secolelor infatisarea acestui loc s-a schimbat, iar cladirile din jur si-au gasit diverse intrebuintari. Frumoasele arcade ce le impodobesc au fost martore mai multor evenimente istorice, culturale si sociale importante si de-ar putea ne-ar povesti atatea. Printre altele, acestea au urmarit judecatele vrajitoarelor care se petreceau pe vremuri in vazul tuturor, decapitarea lui Stefan Stener, seful breslei cizmarilor care s-a opus intrarii austriecilor in oras si multe altele de care nici istoricii nu-si mai amintesc astazi. Spre seara, sosim acasa.


40 LEI reducere pentru plata integrala pana la 09.10.2022

Pret: 620 LEI
Supliment single: 200 LEI

IMBARCARE DIN Bacau
Grup minim: 40 pers.

PRETUL INCLUDE
- Transport cu autocar licentiat
- 2 nopti cazare cu mic dejun hotel 3 stele Sibiu
- Ghid insotitor din partea agentiei

NU SUNT INCLUSE IN PRET
- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
- Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor)

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:
- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inainte plecarii;
- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF EARLY

TERMENE DE PLATA:
- 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- 50% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei;
- 100% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bacau - Sibiu
Transport Autocar Sibiu - Bacau

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bacau catre Pietele de Craciun Sibiu si Brasov (3 zile), Toate locatiile, Romania

Verifica tarife si disponibilitate