ISRAEL Circuite si Cazare
ISRAEL

Informatii utile

Israelul este localizat in Orientul Mijlociu, de-alungul coastei de est a Marii Mediterane, fiind un punct de legatura intre Africa si Asia.Statul Israel se intinde pe o suprafata de 20.770 kmp. In Orientul Mijlociu, pe coasta estica a Marii Mediterane. Statul Israel este cuprins intre Marea Moarta si raul Iordan, in est, si tarmul Marii Mediterane in vest. Spre nord se invecineaza cu Siria si Liban,spre est cu Iordania, iar in sud-vest cu Egiptul. In sud prin Golful Akaba are iesire la Marea Rosie.
In partea de est, un adanc sant tectonic, unde se afla Marea Moarta (la 396m sub nivelul marii) si valea raului Iordan; aceasta depresiune este inchisa spre nord de cateva inaltimi muntoase precum inaltimile Golan, cu vf. Hermon, 2224 m, spre Siria; santul tectonic se continua pana la Marea Rosie, unde se afla Golful Akaba si portul Elath. In centru , un sistem de munti cu altitune de pana la 1000 m, orientat nord-sud ( Muntii Iudeii); in partea de sud, muntii se transforma intr-un intins platou, cu un climat de desert ( Negev). In vest, o fasie de campie litorala situata in lungul Marii Mediterane. Datorita climatului arid exista rauri putine; mai important este raul Iordan, care se varsa in Marea Moarta.
Marea Moarta este in realitate un lac, dar printr-o traditie indelungata este utilizata denumirea de „mare”; are o puternica concentratie de saruri, fiind considerata cea mai sarata din lume.


Pentru conditii de calatorie va recomandam sa consultati: www.mae.ro